0 yorum  |  Yorum Yap
Ürün Kodu: cizik-yesil-zeytin-1kg
Stok Durumu: Stokta var
29,90TL
Vergiler Hariç: 27,69TL

Toplandıktan sonra seçme ve temiz suyla yıkama işlemi yapılan zeytinlerimiz kırma aşamasına geçer. Kırma işlemi yapıldıktan sonra ağzı geniş zeytin tanklarına konur. Ağızlarına kadar içme suyu ile doldurulup kapakları kapatılır. Kendi suyunda 12-20 gün kalır ve suyu değiştirilir. İkinci suda yine 12-20 gün kaldıktan sonra tekrar su değişimi yapılarak zeytinin ön acılığı alınır. Üçüncü olarak deniz tuzu ve limontuzu karışımıyla hazırlanan salamura suyu dökülür ve doğal fermantasyona bırakılır. Yaklaşık 15 günde bir tuz dengesi için sirkülasyon yapılır. Kırma zeytin kırılarak yapıldığından daha erken sürede yaklaşık 3-4 ay içerisinde yeme olgunluğuna erişir. Olgunlaşan zeytinler salamuradan çıkarılır, ezik taneler ayıklanır ve yıkanır. Ambalajlara konan zeytinlerin üzerlerine kalıcı salamura suyu olarak hazırlanan tuz ve limontuzu karışımı dökülür. Ambalajlı ürün için hazırlanan kalıcı salamura suyu pastörize ve hijyenik olması için 100 °C kaynar su ile hazırlanır ve bu sıcaklıkta dökülerek kapaklar kapatılır.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!